Skip to main content

KORTRIJK COURTRAI


En alles daartussen
10 hotspots in de stad

Kortrijk.
Er Broelt iets ginds in Zuid-West-Vlaanderen.

Of het nu de nieuwe leieboorden met terrasjes zijn of bij 1 van de nieuwe trendy bars kan je zeker altijd je ‘goesting’ vinden.

Natuurlijk is er het historisch centrum met het Begijnhof en de Grote markt maar kijk gerust eens daarbuiten.
Buda beach en gans ‘buda’,  de Piste, The Pitch of The Lab social club het zijn allemaal vernieuwende concepten waarmee Kortrijkse enthousiastelingen mee aan de slag zijn gegaan

In deze lijst proberen we je alvast een voorsmaakje te geven van het nieuwe bruisende Kortrijk.  Om volop ervan te proeven moet je natuurlijk zelf gaan.
Santé!

De piste ijsbaan Kortrijk

Nummer 1 in Kortrijk

De piste

Spiksplinternieuw in Kortrijk is deze ijsbaan.  Niet alleen leuk schaatsen maar waarom niet eens komen curlen?  Of je wagen aan ijshockey?
Met in het weekend échte ijsbaan party’s kan je wel begrijpen waarom dit dé nieuwe trekpleister van Kortrijk is.

Je op glad ijs begeven? Klik hier voor meer

Nummer 2 in Kortrijk

Brouwerij Omer

De historische brouwzaal bezoeken en uw kennis over bier testen?
Het kan allemaal in brouwerij Omer Vandeghinste.  Gekend in Kortrijk en wijde omstreken.
Boek in groep je bezoek online en geniet van dit streekproduct met mate.

Zelf het glas heffen? Klik hier voor meer
Brouwerij omer
Pitch feest

Nummer 3 in Kortrijk

Pitch Karaokebooths

Pitch brengt iets volledig nieuw naar Kortrijk maar toch o zo gekend.
Karaoke!  Maar dan in een volledig nieuw muzikaal jasje.  Voor België toch.
Karaokebooths dat zijn feestelijke karaokeruimtes waar je enkel met jouw vrienden of familie kan gaan zingen, brullen of kwelen. (Zoals je zelf kan/wil).

I got a feeling, that tonight is gonna be a good night... Klik hier voor meer

Nummer 4 in Kortrijk

Eetcafé De Kameleon (Heule)

Welkom op de website van “De Kameleon”. Een gezellig eetcafé waar u terecht kan voor een snelle lunch of een gezellige avond. Ook voor een frisse pint bent u meer dan welkom. In de Kameleon hebt u de keuze uit een ruim aanbod van streekbieren.  En kom zeker eens langs voor 1 van de befaamde feestjes in het weekend. U bent gewaarschuwd…

Laat het smaken Klik hier voor meer
Kameleon Heule eetcafe
Restaurant Hula terras

Nummer 5 in Kortrijk

Restaurant Hula

Chef Thijs gaat voor vers, kwaliteit en gewoon: lekker. Je kan bij ons genieten van classics met een twist, originele, nieuwe bereidingen en non-stop hits. Lekker eten in een gezellig kader, dat is Hula!

Hula is een prachtig nieuwe zaak in een uniek Heuls thema.  Ken je Stijn Streuvels al?  1 van Vlaanderens voornaamste schrijvers staat prachtig geportretteerd.  Of de Tinekes van Heule?  Naast de geroemde menu’s dus ook veel te beleven in dit toprestaurant in de Kortrijkse deelgemeente Heule.

Smakelijk in Heule Klik hier voor meer

Nummer 6 in Kortrijk

Wilde Westen (concerten in Kortrijk)

Wilde Westen is als regionale concert- en festivalorganisator toonaangevend op het gebied van geluidskunst, hedendaags, jazz, klassiek, pop, en rock.
Met als uitvalsbasis de Kreun in Kortrijk en vele unieke locaties in de streek is er altijd wel iets leuk te ontdekken.
Denk aan Sonic City, Bos! festival, Festival van Vlaanderen Kortrijk en Jazz Cats.
Behalve deze projecten organiseert Wilde Westen een doorlopend programma van minstens 50 concerten per jaar. Die organiseren we zelf, maar vaak ook in samenwerking met geprivilegieerde partners. WW heeft een eigen concertzaal ook, nl. ‘De Kreun’, maar organiseert ook verschillende concerten op locatie (cfr. de “In Heaven”-reeks, op locatie in Départ, Pand A, Muziekcentrum Track*, etc …)
Behalve deze projecten organiseert Wilde Westen een doorlopend programma van minstens 50 concerten per jaar. Die organiseren we zelf, maar vaak ook in samenwerking met geprivilegieerde partners. WW heeft een eigen concertzaal ook, nl. ‘De Kreun’, maar organiseert ook verschillende concerten op locatie (cfr. de “In Heaven”-reeks, op locatie in Départ, Pand A, Muziekcentrum Track*, etc …)

Klik hier voor beats Klik hier voor meer
Feestbeeld De kreun / Wilde Westen
Alvaro Heule

Nummer 7 in Kortrijk

Alvaro - Bar & Bloemen

In het voormalig stationsgebouw van Heule vind je de leuke conceptstore/horecazaak Alvaro van sympathieke Kathy. Je kan er genieten van een drankje met een ‘bite to eat’ aperitiefhapje of van koffie met dessert, maar ook rondsnuffelen in de gezellige winkel waar je decoratie, planten en allerlei geschenkartikelen kan aankopen.

Alvaro is zowel een koffiehuis, cocktailbar, sfeercafé als decoratiewinkel. Die combinatie zorgt voor een huiselijke en aangename sfeer.

Klik hier voor bloemen & cocktails Klik hier voor meer